setup kawasan  

Posted by nagaliar said ::-

Dh lame sgt x update blog nie...punca utama sbb terlupa pswd...so sori le kalu x feedback msg kat peminat2 cili fertigasi...

Pe projek sy skrg?...erm sy still laie setia ngan cili fertigasi nie...utk awal thn nie sy dh pun bersihkan kawasan utk penanaman nie kat tanah yg sy beli dulu...nk kata luas x de sgt...4 ekar jea...kalu setakat anak2 kera nk main baskett ball kat cni...kire boleh lor..

Selama 4 ari sy upah org bersih kawasan belukar nie....setakat nie costing dh pun cecah RM 1520...hanye utk JCB sondol belukar2 jea...

[ Suasana jurasic park kat tanah sy ]


[ JCB sdg mengganas ]


[ byk makhluk2 cacing tlh terkorban ]

[ dh jadik padang jarak ttp burung terkukur masih wat fun fair kat cni...dpt makanan protein percuma...cacing le tue ]


This entry was posted on Saturday, March 21, 2009 at 10:46 PM . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 comments

Bhmn  

Kawasan nih nampak macam dkat hutan, so ada bekalan elektrik dan air tak untuk system fertigasi setup.?

March 26, 2009 at 7:54 AM

to Bhmn :

tanah sy bukan dlm hutan..hanye 4 km dr bandar...kedudukan tanah tu hanye second layer jea...masih dengar kenderaan2 lalu dr jln utama...

nampak cam tu sbb angle sy ambik berlatar belakangkan semak samun n belukar jea...

ttg elektik..mmg dh de tiang2 elektik n air kat ctu...rumah org pun de gak sebelah tanah sy tue (2 buah umah)...cuma sy x dok ctu...umah sy x sampai 1km dr bandar...hu3

March 27, 2009 at 5:06 AM

sepanjang hari sy baca post pasal cili di BJ dan terjumpa pula blog bro.bapak mertua sy berminat sgt nak buat fertegasi cili ni..i try cari info utk tlg dia..anyway
good luck..jgn lupa update blog ok!

September 28, 2009 at 7:19 PM

salam,

Saya Nazrul dari Qadhijah Natural Farm. Kami mengusahakan ladang kami dengan menggunakan sistem natural farming yg jauh lebih menjimatkan berbanding dengan sistem konvensional.

Sila refer di www.naturalfarming.com.my dan juga www.organikmalaysia.com.my

terima kasih

October 24, 2009 at 8:59 AM

Post a Comment